opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet China 2018 - 125. Geburtstag von Mao Tse-Tung

Mao Tse-Tung of Zedong (Chinees: æ¯â€ºæ³½ä¸Š“/æ¯â€ºæ¾¤æ±) was een Chinees staatsman en de stichter van de Volksrepubliek China. Mao Zedong leefde van 1893-1976 en dit biljet is uitgegeven naar aanleiding van zijn 125ste geboortedag.

Mao was sinds 1935 leider van de Communistische Partij van China, de huidige regeringspartij van de Volksrepubliek. De CPC was vanaf 1935 verwikkeld in een burgeroorlog met de Nationalistische Kwomintang; de partij die later naar Taiwan vluchtte. Tussen 1937 en 1945 werd deze strijd gestaakt door de Japanse inval. Na het verlies van Japan in de Tweede Wereldoorlog laaide de strijd weer op waarna de CPC de burgeroorlog won in 1949, het stichtingsjaar van de Volksrepubliek China.

 Toen Mao leider werd van de volksrepubliek voerde hij een aantal maatregelingen door om het land snel te industrialiseren. Na enige mislukte projecten waarbij vele doden vielen lukte het hem om het land te industrialiseren. Hierdoor wordt Mao Zedong gezien als de ‘Vader des Vaderlands’ van het moderne China.

CNAD

19,95
x
Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: