opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet China 2018 - Hong Kong

Hong Kong is een stad en een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China en heeft daarmee grote autonomie en wijkt daarmee af van de rest van het Communistische China. Hong Kong wonen ongeveer 7.000.000 inwoners op een oppervlakte van slechts 1.100 km2.

Hong Kong was lange tijd een kleine nederzetting van weinig belang. Hong Kong werd pas bekend in de westerse wereld toen het Verenigd Koninkrijk het schiereiland van Hong Kong veroverde in de Eerste- en Tweede Opiumoorlog (1839-1860) en een breide de kolonie verder uit in 1898; hierbij werden de zogenaamde New Territories gepacht voor 99 jaar. Dit contract liep in 1997 af en hierdoor werd Hong Kong weer onderdeel van de Volksrepubliek China.

In de tussentijd groeide Hong Kong uit tot een welvarende stad met een moderne economie. Het welvaartsniveau is hoger dan de meeste Europese landen en, in tegenstelling tot de rest van China, een vrije democratie.

CNAJ

11,95

Verkocht

Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items