opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Australië 2019 - Sydney

Sydney is de grootste stad van Australië. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Sydney niet de hoofdstad van Australië; dat is namelijk Canberra. Sydney is gesticht door de Engelsen als een strafkolonie. Veroordeelde criminelen werden in de 18e eeuw vaak verbannen naar nieuw ontdekte landen waar zij de koloniën moesten onderhouden. Toen de Verenigde Staten onafhankelijk werden van het Verenigd Koninkrijk (1776) werden Britse criminelen voortaan naar Australië verbannen. De stichting van Sydney kwam niet veel later in 1788.

De kolonie had veel te lijden onder voedseltekorten, aanvallen van Aboriginals en droogte. Sydney bleef daardoor een rustige stad tot het uitbreken van de Australische Gold Rush. Deze vondst van goud trok duizenden gelukszoekers aan van over de hele wereld. Sydney groeide uit tot de grootste Australische stad samen met Melbourne. De rivaliteit tussen deze steden is altijd groot geweest en deze streden om de titel van hoofdstad van Australië. In 1913 begon de bouw van Canberra als nieuwe hoofdstad van Australië.

Tegenwoordig is Sydney nog steeds de grootste en belangrijkste stad van Australië in cultureel en economisch opzicht. De stad is ook bekend door de Olympische Zomerspelen van 2000 waarin Nederland een recordaantal Olympische medailles behaalde. 

Op het biljet zijn het Sydney Opera House (1973) en de Sydney Harbour Bridge (1932) te zien. Het Sydney Opera House heeft een expressionistisch design wat doet denken aan een zeilschip, schelpen of golven. Het gebouw past hierdoor uitstekend in de waterrijke omgeving van Sydney en heeft meerdere internationale architectuurprijzen gewonnen. De Sydney Harbour Bridge is gebouwd door duizenden werklozen tijdens de crisis van de jaren 30 en is de breedste loopbrug ter wereld.

Artikelcode: AUAA

4,95
x
Zet op uw wensenlijst
Laatst bekeken items