opc_loader

Wensenlijst

0 Euro  Biljet Duitsland 2018 - Berlin - Siegessaule

0 Euro Biljet Duitsland 2018 - Berlin - Siegessaule

De Siegessäule (Overwinningszuil) is een monument in de Duitse hoofdstad Berlijn. Het monument staat op de grote rotonde (Groβer Stern) in Tiergarten.

De Siegesäule is gebouwd in 1873, drie jaar na de vereniging van Duitsland onder leiding van Pruissen. In de decennia voor de bouw had Pruisen enkele oorlogen gewonnen die het Duitse grondgebied vergrote:

  • Deens-Pruisische Oorlog (1864)
  • Oostenrijks-Pruisische Oorlog (1866)
  • Frans-Duitse Oorlog (1870-1871) leidde tot de vereniging van het Keizerrijk Duitsland.

Na de overwinningen besloot de Duitse regering een overwinningszuil op te richten waarbij de zuil is opgedeeld in 3 delen; elk voor één overwinning. Het monument werd gebouwd op het Königsplatz (nu Platz der Republik) tegenover de Reichstag (Duits parlement).

In 1939 was Adolf Hitler al 6 jaar aan de macht en had visies om van Berlijn de nieuwe wereldhoofdstad te maken; Welthauptstad Germania. Maquettes van deze stad bevatten zeer grote monumenten, boulevards en andere gebouwen voor de organisaties binnen de Nazistaat. Slechts één deel van deze plannen is terug te zien in het hedendaagse Berlijn; een boulevard in centraal Berlijn; de Straβe des 17. Juni en loopt van de Brandenburger Tor tot de Groβer Stern. De Siegessaule werd verplaats in het centrum van deze rotonde en staat daar tot op heden.

XEDC

4,95
x
Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: