opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Duitsland 2017 - DDR Museum Berlin

Het DDR Museum is een tentoonstelling in de Duitse hoofdstad Berlijn (Duits: Berlin). Het thema van het museum is het dagelijks leven in de voormalige Duitse Democratische Republiek (Duits: Deutsche Democratische Republik) ook wel de DDR of Oost-Duitsland genoemd. De communistische heilstaat die na de Tweede Wereldoorlog is opgericht door de Sovjet-Unie. Het museum staat in het voormalige Oost-Berlijn, achter de Berliner Dom en het Berliner Schloss in de schaduw van de Fernsehturm op Alexanderplatz.

Het dagelijks leven in de DDR was strak gepland en onder constant toezicht van de Sozialistische Einheitspartei Deutschlands, de enige partij in de DDR. Elke verdachte beweging of kritiek tegen de staat werd streng bestraft door de Stasi, de Oost-Duitse geheime dienst. Doordat Westerse producten en media verboden waren, was het leven in de DDR zeer verschillend met die van West-Duitsland. Dit museum heeft enkele voorbeelden van typische DDR-woonkamers, een Stasi verhoorkamer en meerdere Trabanten, de nationale auto van de DDR. Kortom, een interactieve kijk in het dagelijks leven vóór de val van de Berlijnse muur.

XELZ-2

14,95

Verkocht

Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: