opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Duitsland 2017-1 - Berliner Schloss I

Berliner Schloss (of Berliner Stadtschloss) is het voormalig paleis van de Hohenzollern-dynastie, waartoe de Duitse keizers behoorden, in de Duitse hoofdstad Berlijn. Het kasteel is gelegen aan het Schlossplatz naast de Berliner Dom. Het originele paleis stamt uit 1443 maar is grondig verbouwd tot de huidige barokke architectuur die rond 1750 voltooid was. In de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw zwaar gebombardeerd.

Het Berliner Schloss viel na de oorlog in de Russische zone van het verdeelde Duitsland. De nieuwe communistische regering vond het gebouw een symbool van de oude Pruisische heersers en besloot het gebouw te slopen. Op de plek herrees het nieuwe regeringsgebouw van de DDR; Palast der Republik.

Na de Duitse hereniging was dit regeringsgebouw wederom een symbool van de communistische onderdrukking en besloot de Duitse regering in 2013 het Berliner Schloss te herbouwen. De oplevering staat gepland voor 2019.

Onderdeel van een Duitse serie: Berliner Schloss

XEJQ-1

34,95

Verkocht

Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: