opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Duitsland 2018 - München Frauenkirche

De Frauenkirche, officieel ‘Dom zu Unserer Lieben Frau’ is een kathedraal in de Duitse stad München, Beieren (Duits: Bayern). De kerk is de grootste kerk van de stad en werd gebouwd tussen 1468 en 1488 in Gotische stijl. De kerk oogt somberder door het gebrek aan Gotische ornamenten zoals bij de Kölner Dom maar was wel spoedig klaar door het gebruik van eenvoudige bakstenen. De kerk ligt centraal in de stad op ongeveer 100 meter loopafstand van het centrale plein met het Neues Rathaus.

Midden in de kerk is een plakkaat op de vloer met de afdruk van een voet, de zogenaamde ‘Teufelstritt’ (Voetstap van de Duivel). Volgens de legende kwam de duivel de kerk bezoeken en de bouwers uitlachen omdat de kerk geen ramen bezat en sober was.

De kerk is ook het mausoleum van enkele Beierse graven en andere adel waaronder de laatste koning van Beieren: Ludwig III (1845-1921). Deze graven waren, samen met de kerk, zwaar beschadigd in de Tweede Wereldoorlog en de restauraties duurden tot 1994. Vandaag de dag is de kerk het symbool van München.

XEBE

4,95
x
Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: