opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Duitsland 2018 - Neuschwanstein

Schloss Neuschwanstein is een kasteel in bij het Duitse dorp Hohenschwangau, Beieren (Bayern). Het kasteel is een van de drukstbezochte toeristische attracties in Europa en wordt beschreven als het mooiste kasteel ter wereld.

Neuschwanstein is, in vergelijking tot andere Duitse kastelen, gebouwd in de 19e eeuw en daarmee vrij nieuw. Lodewijk II van Beieren (Ludwig II von Bayern, 1845-1886) was een groot fan van Richard Wagner en zijn romantische stukken over Duitse saga’s en deze dienden verwerkt te worden tot het sprookjeskasteel dat Lodewijk II voor ogen had.

Het kasteel is gebouwd in Neoromaanse stijl en werd nooit voltooid. Tijdens de bouw van het kasteel overleed de koning op mysterieuze wijze op een nabijgelegen meer. De bouw werd stopgezet en sindsdien is het kasteel maar deels compleet. Desondanks is het kasteel een van de mooiste ter wereld met jaarlijks 6 miljoen bezoekers.

XEBG

5,95
x
Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: