opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Duitsland 2018 - Schloss Burg - Ermordung Erzbischofs Engelbert

Schloss Burg is een kasteel in de Duitse stad Solingen, Nordrhein-Westfalen. Het kasteel is het grootste reconstruerende kasteel in dit Bondsland.

Het kasteel is gebouwd in 1133 door graaf Adolf III van Berg als hoofdzetel/hoofdstad van het Graafschap Berg. Deze titel behield het kasteel tot 1280 toen de hoofdstad verplaatste naar Düsseldorf. Het kasteel bleef echter een belangrijkse strategische positie behouden tot zijn vernietiging in 1648 toen het kasteel werd gesloopt door keizerlijke troepen en in 1849 was het kasteel een ruïne. In 1882 werd het kasteel herbouwd en is sindsdien één van Duitslands bekendste kastelen.

Het thema van dit ‘Schloss Burg’ biljet is de moord op Aartsbischop Engelbert (Erzbischof Engelbert). Engelbert was de aartsbischop van Keulen en graaf van Berg en daarom een van de belangrijkste personen van Heilige Roomse Rijk. Hij werd vermoord door zijn neef toen hij werd betrapt door Engelbert op fraude.

Er zijn meerdere versies van Duitsland: Schloss Burg. Klik hier voor de andere versie.

XEJG-7

5,95
x
Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: