opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Duitsland 2019 - Köln Cologne

Köln am Rhein (Nederlands: Keulen, Engels: Cologne) is een Duitse stad in Nordrhein-Westfalen. Keulen heeft ongeveer 1.000.000 inwoners en is daarmee de vierde stad van Duitsland.

Keulen is gesticht in 38 v.C. als Oppidum Ubiorum en was gedurende de Romeinse overheersing de hoofdstad van Germania Inferior. Na het uiteenvallen van het Romeinse Rijk werd Keulen een van de belangrijkste steden boven de Alpen en behield dit tot de Middeleeuwen. Door de locatie aan de Rijnoevers werd Keulen in 1475 lid van de Hanze en had de stad rond de 50.000 inwoners. Kort daarna namen steden in de Lage Landen de belangrijke handelsfunctie van Keulen gedeeltelijk over.

Tijdens de industriële revolutie groeide Keulen tot 700.000 inwoners. Keulen was, als middelpunt van het Ruhrgebied, bekend om zijn zwarte industrie en autoproductie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad daarom zwaar gebombardeerd om de economie van het Derde Rijk stil te leggen. Vandaag de dag is Keulen weer een bruisende stad die bekend staat om de Kölner Dom, de kerstmarkten en de historische binnenstad.

XEJE-5

6,95

Verkocht

Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items