opc_loader

Wensenlijst

0 Euro biljet Duitsland 2019 - Kölner Dom

De Kölner Dom is een Gotische Kathedraal in de Duitse stad Keulen (Duits: Köln, Engels: Cologne). Het is de grootste kathedraal van Duitsland en een van de grootste in Europa; de torens zijn maar liefst 157 meter hoog. De bouw van deze enorme kerk duurde maar liefst 632 jaar (1248-1880).

De aanleiding voor de bouw van deze grote kathedraal was het feit dat de aartsbisschop van Keulen de relieken van de Drie Koningen (die bij de geboorte van Jezus aanwezig waren) had bemachtigd. Hierdoor was er een grote kerk nodig om alle bedevaartgangers te ontvangen. Op de plek van de huidige kathedraal was eerder een oudere kerk gevestigd die gesloopt werd. Wéér daarvoor was er een Romeinse tempel gevestigd.

Rond 1473 werd de bouw gestopt door geldproblemen en werd pas in 1842 weer voortgezet. In 1880 was de kathedraal compleet en werd geopend door de Duitse Keizer Wilhelm I. In de Tweede Wereldoorlog werd de Kathedraal beschadigd door geallieerde bommenwerpers maar niet volledig verwoest, zoals de rest van het centrum van Keulen. De rede hiervoor was dat de grote kathedraal als herkenningspunt werd gebruikt door de Britse en Amerikaanse piloten.

XEHH

5,95
x
Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items