opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Duitsland 2019-1 - Fall der Mauer I

Biljet uitgegeven ter viering van het 30-jarige jubileum van de val van de Berlijnse muur (Duits: Fall der Mauer).

De Berlijnse muur is gebouwd in 1961 door de DDR (Deutsche Demokratische Republik) om de massale emigratie van burgers naar West-Berlijn terug te dringen. Naast een fysieke 154 kilometer lange muur waren er ook prikkeldraad, landmijnen, wachttorens en andere obstakels. Ook de beroemde Brandenburger Tor maakte deel uit van de Berlijnse muur. Bewakers mochten burgers die de muur probeerden over te steken zonder waarschuwing neerschieten, deze burgers waren in de DDR schuldig aan Republikflucht en in totaal zijn er 138 mensen bij de muur doodgeschoten.

Op het biljet is een fragment van de muur met feestvierders. Rechtsonderin is er een muurschildering met ‘de kus van Honecker’ te zien. Het was in communistische landen gebruikelijk dat leiders van landen elkaar begroeten met een ‘Socialistische Broederskus’. De leiders op deze afbeelding zijn die van Erich Honecker van de DDR (1912-1994) en Leonid Brezjnev van de Sovjet-Unie (1906-1982).

Onderdeel van een Duitse serie: ‘Fall der Mauer’.

XEEQ-1

4,95
x
Zet op uw wensenlijst

Klik op de miniatuur-bankbiljetten voor een directe link naar andere 0 euro biljetten uit de Duitse serie: ‘Fall der Mauer’.

Onderwerp

Versie

Link

Code

0 Euro biljet Duitsland 2019-1 - Fall der Mauer I

Muur met ‘de kus van Honecker’

XEEQ-1

0 Euro biljet Duitsland 2019-1 - Fall der Mauer II

Grenswachters

XEEQ-2

0 Euro biljet Duitsland 2019-1 - Fall der Mauer III

Afbraak van de muur

XEEQ-3

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: