opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Duitsland 2018 - Köpenick

Köpenick is een voormalig dorp dat is geannexeerd is door de Duitse hoofdstad Berlijn. Tegenwoordig is Köpenick het grootste stadsdeel van Berlijn en is onderdeel van district (Verwaltungsbezirke) Treptow-Köpenick. Zowel Köpenick als het district liggen in het voormalige Oost-Berlijn. Köpenick is de dunste bevolkte deel van Berlijn door de grote hoeveelheid bossen en parken, het stadsdeel wordt daarom ook wel ‘de longen van Berlijn’ genoemd.

Op het biljet is de Hauptmann von Köpenick te zien; Friedrich Wilhelm Voigt (1849-1922). Deze kruimeldief had een Pruisisch uniform aangeschaft en vervolgens 4.000 Reichsmark gestolen uit stadhuis terwijl hij de burgermeester gevangennam. Hij werd na 10 dagen toch opgepakt en veroordeeld tot 4 jaar cel. De publieke opinie stond echter aan zijn kant en ook Keizer Wilhelm II volgde de zaak. Uiteindelijke kreeg Voigt een keizerlijk pardon en immigreerde hij naar Luxemburg. Daar stierf hij op 72-jarige leeftijd op 3 Januari 1922.

XEPM

14,95

Verkocht

Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items