opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Duitsland 2019-1 - Bundesländer - Bayern

Duitsland kent, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland of Frankrijk, geen provincies. Duitsland is opgebouwd uit 16 Bundesländer(Bondstaten) met een grote autonomie; de regeringsvorm lijkt hierdoor meer op de Verenigde Staten. Van de 16 Bundesländer zijn er 3 Stadstaaten; Bremen, Berlin (Berlijn) en Hamburg. Deze steden zijn niet aangesloten bij een bondstaat.

Bayern (Nederlands: Beieren) is het grootste bondsland van Duitsland. Bayern heeft ongeveer 13.000.000 inwoners waarmee het de op één na grootste bevolking heeft. De hoofdstad is München.

Bayern heeft een opmerkelijke cultuur die sterk afwijst van de overige Duitse bondstaten; er wordt een sterk dialect gesproken, de bewoners zijn katholiek en conservatiever en er zijn opmerkelijke tradities (Oktoberfest). Verder is Bayern de rijkste bondstaat als men de Stadstaaten niet meetelt.

Onderdeel van een Duitse serie: die Deutschen Bundesländer

XEFT-1

4,95

Verkocht

Zet op uw wensenlijst

Klik op de miniatuur-bankbiljetten voor een directe link naar andere 0 euro biljetten uit de Duitse serie: ‘die Deutschen Bundesländer’.

Onderwerp

Bundesland

Vertaling

Link

Code

Die Deutschen Bundesländer

Bayern

Beieren

XEFT-1

Die Deutschen Bundesländer

Niedersachsen

Nedersaksen

XEFT-2

Die Deutschen Bundesländer

Nordrhein-Westfalen

Nordrijn-Westfalen

XEFT-3

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: