opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Duitsland 2019-3 - Bundesländer - Nordrhein-Westfalen

Duitsland kent, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland of Frankrijk, geen provincies. Duitsland is opgebouwd uit 16 Bundesländer(Bondstaten) met een grote autonomie; de regeringsvorm lijkt hierdoor meer op de Verenigde Staten. Van de 16 Bundesländer zijn er 3 Stadstaaten; Bremen, Berlin (Berlijn) en Hamburg. Deze steden zijn niet aangesloten bij een bondstaat.

Nordrhein-Westfalen (Nederlands: Noordrijn-Westfalen) is de dichtstbevolkte bondstaat van Duitsland; ongeveer 18.000.000 mensen wonen op een oppervlakte van 34.084 km2 (vergelijkbaar met Nederland). De hoofdstad van Nordrhein-Westfalen is Düsseldorf terwijl de grootste stad Köln (Keulen) is. Nordrhein-Westfalen is economisch zeer belangrijk voor Nederland; het Ruhrgebiet is Duitslands grootste industriegebied en via de Rijn verbonden met Rotterdam.

Onderdeel van een Duitse serie: die Deutschen Bundesländer

XEFT-3

4,95

Verkocht

Zet op uw wensenlijst

Klik op de miniatuur-bankbiljetten voor een directe link naar andere 0 euro biljetten uit de Duitse serie: ‘die Deutschen Bundesländer’.

Onderwerp

Bundesland

Vertaling

Link

Code

Die Deutschen Bundesländer

Bayern

Beieren

XEFT-1

Die Deutschen Bundesländer

Niedersachsen

Nedersaksen

XEFT-2

Die Deutschen Bundesländer

Nordrhein-Westfalen

Nordrijn-Westfalen

XEFT-3

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: