opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Frankrijk 2016 - Bordeaux

Bordeaux is een Franse havenstad in de regio Nouvelle-Aquitaine, de stad is gelegen aan de rivier de Garonne. De stad is de zesde stad van Frankrijk na Parijs, Marseille, Lyon, Toulouse en Lille en heeft ongeveer 250.000 inwoners. De stad staat bekend om zijn wijnen en andere alcoholische dranken zoals Cognac.

Bordeaux is gesticht door Keltrische stammen en stond bekend Burdigala. De stad groeide onder de Romeinen uit tot de hoofdstad van de Romeinse provincie Aquitanië. Ook tijdens de middeleeuwen bleef de stad uit Fransen handen; Aquitanië was sinds 1154 onderdeel van het Engelse Koninkrijk en zou dit 3 eeuwen blijven. Tijdens deze periode kreeg de stad zijn naam als wijnproducent die in grote mate naar Engeland werd gexporteerd. Aan deze welvaart kwam een einde toen tijdens de Honderdjarige Oorlog (1337-1453) de regio door Frankrijk werd veroverd. Hierna volgde een nieuwe welvarende periode met veel welvaart dat is terug te zien in het stadsbeeld; Bordeaux kent de meeste nationale monumenten per vierkante kilometer van heel Frankrijk.

UEFR

9,95

Verkocht

Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items