opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Frankrijk 2017 - Chateau de Chenonceau

Château de Chenonceau is een historisch landhuis (Frans: Château) uit 1522. Het landhuis ligt in de beroemde Loirevallei waar ongeveer 140 andere Château’s staan. Het landhuis is echter uniek in zijn soort; Château de Chenonceau is gebouwd over de rivier de Cher en is daarmee ook een soort brug. Tijdens de regering van koning Hendrik II (1519-1559) kwam het kasteel in koninklijk bezit en werd het vervolgens geschonken aan zijn maîtresse Diane de Poitiers, hertogin van Valentinois.

Daarna is het nog bezit geweest van de koningin van Polen-Litouwen en vervolgens door Louis Dupin, die vele grote filosofen van haar tijd uitnodigde zoals Voltare, Fontenelle en Montesquieu. Tijdens haar intrek in kasteel brak de Franse revolutie uit. Een nationale woede brak uit tegen de aristocratie die volgens het volk hen had uitgebuit. Madame Dupin wist het landgoed te behouden door toegang te geven aan revolutionaire troepen die de rivier wilde oversteken.

Er zijn meerdere versies van Frankrijk: Château de Chenonceau. Klik hier voor de andere versie.

UEAM

4,95

Verkocht

Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: