opc_loader

Wensenlijst

0 Euro biljet Frankrijk 2017 - Chateau Royal D\'Amboise

0 Euro biljet Frankrijk 2017 - Chateau Royal D'Amboise

Château de Amboise is een historisch landhuis (Frans: Château) Het landhuis ligt in de beroemde Loirevallei waar ongeveer 140 andere Château’s staan. Het Château ligt op een berg die boven het centrum van de gelijknamige stad.

De fundering is aangelegd in de 11e eeuw en later verstevigd en uitgebreid tot een waardig kasteel. In 1434 kwam het kasteel in bezit van de Franse koning Karel VII als jachtslot of zomerresidentie.

Onder zijn zoon Karel VIII werd het kasteel zelfs de permanente residentie van het koninklijk paar. Deze koning verbouwde het kasteel met de huidige Renaissance architectuur.

Toen Frans I (1494-1547) koning werd van Frankrijk verbleef hij vaak op Château d’Amboise. Als groot bewonderaar van Leonardo da Vinci, werd de Italiaanse uitvinder vaak uitgenodigd. Op uitnodiging van Frans I betrok da Vinci ook een klein landhuis in de buurt van Château d’Amboise dat verbonden met elkaar was door een ondergrondse gang. Toen Leonardo da Vinci stierf in 1519, werd hij in de kapel Saint Hubert begraven op het terrein van Château d’Amboise.

Ondanks dat de banden met Franse koningshuis in 1560 werden verbroken staat het kasteel nog steeds als Château Royal bekend.

UEAB-1

4,95
x
Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: