opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Frankrijk 2017 - La Conciergerie Paris

Is een gebouw op het Île de la Cité, het centrale eiland in Parijs omring door de Seine. Dit eiland is het oudste deel van de Franse hoofdstad en is een bestuurderscentrum sinds de Frankische overheersing (481-843). Op dit eiland staat onder andere ook de Notre Dame de Paris

Het Conciergerie is het laatste overgebleven deel van het Palais de la Cité, de residentie van de Franse koningen tot de 14e eeuw. Tijdens de Honderdjarige oorlog (1337-1453) was het Île de la Cité kwetsbaar en de Franse koning week uit naar paleizen buiten Parijs, zoals het Louvre. Daarna verloor het Paleis de la Cité zijn functie als koninklijke residentie en kreeg het paleis de functie van gevangenis en ministerie van justitie.

Als gevangenis had de Conciergerie een belangrijke betekenis in de Franse revolutie. Vele aristocraten verbleven de laatste dagen voor de guillotine in de Conciergerie, waaronder koningin Marie-Antoinette.

Vandaag de dag is het gebouw een historisch monument met publieke toegang. Ook wordt een klein deel nog steeds gebruikt als gerechtshof.

UEFZ-1

4,95

Verkocht

Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: