opc_loader

Wensenlijst

0 Euro biljet Frankrijk 2018 - Abbaye du Mont Saint Michel

De Abbaye Mont-Saint-Michel is de abdij bovenop de Saint-Michel berg. Bij vloed wordt deze berg volledig omgeven door water.

Rond 700, werd volgens de legende verscheen Aartsengel Michaël (Frans: Saint-Michel) in een visioen aan Aubert om een kerk te stichten bovenop de berg. 9 jaar na de stichting vond er een vloedgolf plaats die de berg van het vaste land scheidde. De Mont-Saint-Michel is hierdoor bij vloed een eiland die tot de 20e eeuw niet bereikbaar was te voet.

Vervolgens kwam de berg in handen van de Normandiërs in de 10e eeuw. Deze bouwden een kleine nederzetting op het eiland om de vele pelgrims te ontvangen. Het dorpje naast de abdij heeft in zijn hoogtijdagen enkele honderden inwoners gehad. Tegenwoordig heeft de gemeente Le Mont-Saint-Michel nog maar 43 inwoners.

De abdij heeft in de eeuwen vele uitbreidingen gehad en groeide uit tot een grote kerk met gotische en romaanse elementen. Het dorpje en de kerk zijn op dit moment de op 2 na drukste toeristische attractie van Frankrijk; na de Eiffeltoren en paleis van Versailles.

UEBF

4,95
x
Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: