opc_loader

Wensenlijst

0 Euro Biljet Italië 2019 - Roma Colosseo

0 Euro Biljet Italië 2019 - Roma Colosseo

Het Colosseum (Italiaans: Colosseo) is een oud Romeins amfitheater in de Italiaanse hoofdstad Rome. De officiële naam is het Amphittheatrum Flavium maar kreeg de bijnaam Colosseum door zijn gigantische formaat; het is het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Het Colosseum werd tussen 72 en 80 n.C. gebouwd in opdracht van Keizer Vespasianus.

Dit gigantische theater werd voornamelijk gebruikt voor het vermaak van de Romeinse bevolking; gevechten tussen gladiatoren of dieren of hele zeeslagen. Naar schatting zijn er een half miljoen mensen gestorven gedurende de vijf eeuwen dat er spelen werden gehouden. In 523 verboden de nieuwe Christelijke machthebbers de spelen.

Sindsdien kreeg het Colosseum nieuwe doeleinden zoals een kapel, begraafplaats en markt. Het verval begon na een aardbeving in 1349 waarbij een groot deel van de zuidelijke zijde instortte. Hierna werd de ruïne van het Colosseum gebruikt als steengroeve door de grote hoeveelheden marmer. Het Colosseum werd echter gered uit een onverwachte hoek; de pausen zagen het Colosseum als een heilige plek doordat er vele martelaren voor het geloof zijn gestorven. Sindsdien wordt het Colosseum behouden en gerestaureerd.

Het Colosseum wordt in tegenstelling tot de Arena di Verona, niet meer gebruikt voor grote optredens. Het Colosseum is simpelweg té vervallen voor grote concerten terwijl de Arena di Verona nog in goede staat is. Het laatste is hierdoor het oudste amusementengebouw ter wereld dat nog in gebruik is (Sinds 30 n.C.)  

SEAY

4,95
x
Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items