opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Italië 2019 - Pope Francis & Pope Benedict XVI

Pope Francis (Paus Fransiscus) en Pope Emeritus Benedict XVI (Paus Emiritus Benedictus XVI) zijn respectivelijk de huidige en voorlaatste paus van de Rooms-katholieke kerk.

Op 11 Februari 2013 kondigde Paus Benedictus XVI aan dat hij zijn functie niet meer kon uitoefenen door lichamelijke en mentale klachten onder andere veroorzaakt door zijn hoge leeftijd van 85 jaar. Abdicatie in het pauselijke ambt komt zeer zelden voor; het was vijfde keer dat een paus zijn ambt neerlegde en de twee keer dat dit vrijwillig gebeurde. Hierdoor was er voor het eerst sinds 1417 dat er twee pausen in leven waren. Op 28 Februari 2013 werd hij opgevolgd door de Argentijnse Jorge Mario Bergoglio; paus Franciscus.

Op de achtergrond is de koepel van de Sint-Pietersbasiliek te zien, het belangrijkste gebouw van de Rooms-Katholieke kerk gelegen in Vaticaanstad.

SEBN

4,95
x
Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: