opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Italië 2019 - Marco Polo

Marco Polo (1254-1324) was een Venetiaans handelaar ontdekkingsreiziger die beroemd is om zijn reizen naar het Verre Oosten. Zijn boek Ill Milione is het eerste waarheidsgetrouwe boek over de toenmalige mysterieuze rijken van China, India, Perzië en Mongolië.

Marco Polo werd waarschijnlijk geboren in Venetië, maar er zijn ook speculaties dat hij geboren werd in Constantinopel (Istanboel) of het Kroatische eiland KorÁ„ula. De familie Polo bestond uit handelaren die zakendeden met het de Mongolen en werd Marco opgeleid voor zijn toekomstige taak als handelaar. In 1271 ondernam Marco Polo zijn eerste reis naar het Verre Oosten en ontmoete daar onder andere de Khan (Keizer) van Mongolië.

Ook bezochte hij de stad Hangzhou; op dat moment de grootste stad ter wereld met 300.000 inwoners, en reisde via Vietnam, Singapore en India terug naar zijn stad Venetië. Deze reis duurde in totaal 24 jaar en opende voor het westen nieuwe handelsmogelijkheden. Marco Polo was een inspiratie voor latere ontdekkingsreizigers waaronder Columbus. Marco Polo overleed in 1324 als welgesteld man.

XEHG

6,95
x
Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items