opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Monaco 2018 - Grace Kelly

Grace Kelly (1929-1982) was een Amerikaanse actrice die, door haar huwelijk met Prins Rainier III, prinses van Monaco werd.

Grace Kelly werd geboren in 1929 in de Amerikaanse stad Philadelphia, Pennsylvania. Vanaf jongs af aan wilde zij graag actrice worden, ondanks de afkeuring van haar ouders. In 1950, op 20-jarige leeftijd, begon zij op te treden voor de New York City Theaterical Productions. Grace Kelly maakte snel carrière en niet veel later verscheen zij in televisieshows, de nieuwste vorm van amusement in de Verenigde Staten. In haar korte maar indrukwekkende carrière speelde zij met grote sterren zoals Bing Crosby, Frank Sinatra en Cary Grant.

In 1955 was zij aanwezig bij het grote Franse filmfestival in Cannes en kreeg zij een fotosessie aangeboden met de Monegaskische prins Rainier III en kregen hierna een relatie. Het jaar daarop trouwden zij en werd Grace Kelly bekend als Princes Gracia van Monaco. Het koninklijke koppel kreeg 3 kinderen. Albert II, de zoon van Gracia en Rainier III is de huidige vorst van Monaco.

In 1982 reed Prinses Gracia met haar jongste dochter Stéphanie vanaf de berg Roc Agel terug naar Monaco. Tijdens de rit kreeg zij een hersenbloeding en verloor de kracht over het stuur waardoor de auto in een 37 meter diepe afgrond crashte. Prinses Gracia overleed de dag erna aan haar verwondingen en Stéphanie kon door ernstig letsel haar moeders begrafenis niet bijwonen. Prinses Gracia werd 52 jaar en was een van de meest geliefde vorstinnen van haar tijd.

UEMA-1

12,95
x
Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items