opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Nederland 2019 - Rembrandt Het Joodse Bruidje

Rembrandt van Rijn (1606-1669) was een van de beroemdste Nederlandse schilders. Onder zijn bekendste werken behoren ‘De Nachtwacht’, ‘Het Joodse Bruidje’, 'De Staalmeesters' en de ‘De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp’. Zijn kunstwerken behoren tot de barokke werken van de Gouden eeuw. Rembrandt was internationaal bekend door zijn levendige scenes uit het dagelijks leven en zijn unieke schilderkunsten met het licht.

Het doek dateert uit de jaren 1665-1669, de late periode van de schilder. Het betreft een verstilde voorstelling van een man en vrouw in innige omhelzing tegen een diffuse achtergrond waaruit elk detail geweerd is. De titel, Het Joodse Bruidje, moet niet al te letterlijk worden genomen; wellicht stelt het schilderij geen Joodse vrouw voor, en of zij de bruid of de gemalin van de manis, is ook niet zeker. Wie er dan wel zijn afgebeeld, is onderwerp van speculatie.

Onderdeel van een Nederlandse serie: de Kunstwerken van Rembrandt.

PEAG-2

4,95
x
Zet op uw wensenlijst

Voor dit biljet is ook een First Issue Pack (FIP) beschikbaar met de speciale eerste serienummers. Klik op de onderstaande afbeelding voor een directe link naar

First Issue Pack: Het Joodse Bruidje

Klik op de miniatuur-bankbiljetten voor een directe link naar andere 0 euro biljetten uit de Nederlandse serie: ‘De Kunstwerken van Rembrandt’.

Onderwerp

Versie

Link

Jaar

Code

Rembrandt

De Nachtwacht

2019

PEAG-1

Rembrandt

Het Joodse Bruidje

2019

PEAG-2

Rembrandt

De Staalmeesters

2019

PEAG-3

Rembrandt

Portret van Jan Six

2019

PEAG-4

Rembrandt  De Anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp 2019 PEAG-5
Rembrandt  Het Feestmaal van Belsazar 2019 PEAG-6

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: