opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Nederland 2019 - Keukenhof Castle

De Keukenhof is een Nederlands bloemenpark bij het Zuid-Hollandse Lisse, ongeveer 30 kilometer van de hoofdstad Amsterdam. Het park beslaat 32 hectare en is daarmee één van de grootste in de wereld. Het park is internationaal bekend om zijn tulpenvelden en daardoor zeer geliefd bij buitenlandse toeristen.

De Keukenhof zijn voormalige jachtvelden van het Kasteel Keukenhof. De naam Keukenhof is ontstaan doordat er op de jachtvelden wild, vee en kruiden waren te vinden; ingrediënten voor in de keuken. Dit kasteel is gebouwd als classicistisch landhuis in 1642 door Adriaen Maertensz. Block, een commandeur voor de VOC in de Molukken. Het huidige uiterlijk van het kasteel is door een renovatie in neogotische stijl in de periode 1861-1863.

De laatste eigenaar Jan Carel van Lynden (1912-2003) liet het kasteel samen met het landgoed na aan de stichting Kasteel Keukenhof. Deze stichting behoud monumenten zorgvuldig en stellen deze open voor publiek.

Er zijn meerdere versies van Nederland: Keukenhof. Klik hier voor de andere versie.

PEAJ-2

4,95
x
Zet op uw wensenlijst

Voor dit biljet is ook een First Issue Pack (FIP) beschikbaar met de speciale eerste serienummers. Klik op de onderstaande afbeelding voor een directe link naar

First Issue Pack: Keukenhof Castle 

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: