opc_loader

Wensenlijst

0 Euro biljet Nederland 2019 - Rembrandt De Nachtwacht

0 Euro biljet Nederland 2019 - Rembrandt De Nachtwacht

Rembrandt van Rijn (1606-1669) was een van de beroemdste Nederlandse schilders. Onder zijn bekendste werken behoren ‘De Nachtwacht’, ‘Het Joodse Bruidje’, 'De Staalmeesters' en de ‘De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp’. Zijn kunstwerken behoren tot de barokke werken van de Gouden eeuw. Rembrandt was internationaal bekend door zijn levendige scenes uit het dagelijks leven en zijn unieke schilderkunsten met het licht.

Versie: ‘de Nachtwacht’ 2019-1:

De Nachtwacht is het meest beroemde schilderij van Rembrandt, echter is deze naam niet door Rembrandt zelf bedacht. De officiele titel van dit meesterwerk uit 1642 is ‘De compagnie van kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren’.

Op het schilderij is de Amsterdamse schuttersgilde te zien onder leiding van de twee centrale figuren; Kapitein Frans Banninck Cock (links, 1605-1655) en Willem van Ruytenburch (rechts, 1600-1652). In tegenstelling tot andere schilderijen van deze tijd worden de karakters afgebeeld in een meer natuurlijke houding, alsof de gilde op het punt van vertrekken staat. Normalerwijze, waren personen uit deze tijd stijf afgebeeld in een portret. Ook de lichtelementen zijn op revolutionaire wijze geschilderd en was het schilderij gigantisch: 363 × 438 cm.

Deel 1 van de serie Kunstwerken van Rembrandt.

Ter gelegenheid van het 350ste sterfjaar van Rembrandt is 2019 uitgeroepen tot Rembrandt jaar.

PEAG-1

4,95
x
Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: