opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Nederland 2019 - Rembrandt De Nachtwacht

Rembrandt van Rijn (1606-1669) was een van de beroemdste Nederlandse schilders. Onder zijn bekendste werken behoren ‘De Nachtwacht’, ‘Het Joodse Bruidje’, 'De Staalmeesters' en de ‘De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp’. Zijn kunstwerken behoren tot de barokke werken van de Gouden eeuw. Rembrandt was internationaal bekend door zijn levendige scenes uit het dagelijks leven en zijn unieke schilderkunsten met het licht.

De Nachtwacht is het meest beroemde schilderij van Rembrandt, echter is deze naam niet door Rembrandt zelf bedacht. De officiele titel van dit meesterwerk uit 1642 is ‘De compagnie van kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren’.

Op het schilderij is de Amsterdamse schuttersgilde te zien onder leiding van de twee centrale figuren; Kapitein Frans Banninck Cock (links, 1605-1655) en Willem van Ruytenburch (rechts, 1600-1652). In tegenstelling tot andere schilderijen van deze tijd worden de karakters afgebeeld in een meer natuurlijke houding, alsof de gilde op het punt van vertrekken staat. Normalerwijze, waren personen uit deze tijd stijf afgebeeld in een portret. Ook de lichtelementen zijn op revolutionaire wijze geschilderd en was het schilderij gigantisch: 363 × 438 cm.

Onderdeel van een Nederlandse serie: de Kunstwerken van Rembrandt.

PEAG-1

4,95
x
Zet op uw wensenlijst

Voor dit biljet is ook een First Issue Pack (FIP) beschikbaar met de speciale eerste serienummers. Klik op de onderstaande afbeelding voor een directe link naar

First Issue Pack: Rembrandt De Nachtwacht

Klik op de miniatuur-bankbiljetten voor een directe link naar andere 0 euro biljetten uit de Nederlandse serie: ‘De Kunstwerken van Rembrandt’.

Onderwerp

Versie

Link

Jaar

Code

Rembrandt

De Nachtwacht

2019

PEAG-1

Rembrandt

Het Joodse Bruidje

2019

PEAG-2

Rembrandt

De Staalmeesters

2019

PEAG-3

Rembrandt

Portret van Jan Six

2019

PEAG-4

Rembrandt  De Anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp 2019 PEAG-5
Rembrandt  Het Feestmaal van Belsazar 2019 PEAG-6

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: