opc_loader

Wensenlijst

0 Euro biljet Nederland 2019 - Rembrandt De Staalmeesters

Rembrandt van Rijn (1606-1669) was een van de beroemdste Nederlandse schilders. Onder zijn bekendste werken behoren ‘De Nachtwacht’, ‘Het Joodse Bruidje’, 'De Staalmeesters' en de ‘De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp’. Zijn kunstwerken behoren tot de barokke werken van de Gouden eeuw. Rembrandt was internationaal bekend door zijn levendige scenes uit het dagelijks leven en zijn unieke schilderkunsten met het licht.

De Staalmeesters dateert uit 1622 en weergeeft 5 waardijns van het lakengilde en één bediende. Het lakengilde was een organisatie die de kwaliteit van de lakenindustrie controleerde; een zeer belangrijke branche voor de Hollandse economie. Dit schilderij hing tot 1771 in het 'Staalhof', het Amsterdamse gildehuis van de lakenindustrie en kreeg hierdoor zijn naam; de Staalmeesters. Tegenwoordig hangt het schilderij in het Rijksmuseum en is het eigendom van de gemeente Amsterdam.

Onderdeel van een Nederlandse serie: de Kunstwerken van Rembrandt.

Geplande levering eind juli

PEAG-3

4,95
x
Zet op uw wensenlijst

Voor dit biljet is ook een First Issue Pack (FIP) beschikbaar met de speciale eerste serienummers. Klik op de onderstaande afbeelding voor een directe link naar

First Issue Pack: Portret van Jan Six

Klik op de miniatuur-bankbiljetten voor een directe link naar andere 0 euro biljetten uit de Nederlandse serie: ‘De Kunstwerken van Rembrandt’.

Onderwerp

Versie

Link

Jaar

Code

Rembrandt

De Nachtwacht

2019

PEAG-1

Rembrandt

Het Joodse Bruidje

2019

PEAG-2

Rembrandt

De Staalmeesters

2019

PEAG-3

Rembrandt

Portret van Jan Six

2019

PEAG-4

Rembrandt  De Anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp 2019 PEAG-5
Rembrandt  Het Feestmaal van Belsazar 2019 PEAG-6

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: