opc_loader

Wensenlijst

0 Euro biljet Nederland 2019 - Rembrandt Portret van Jan Six

Rembrandt van Rijn (1606-1669) was een van de beroemdste Nederlandse schilders. Onder zijn bekendste werken behoren ‘De Nachtwacht’, ‘Het Joodse Bruidje’, 'De Staalmeesters' en de ‘De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp’. Zijn kunstwerken behoren tot de barokke werken van de Gouden eeuw. Rembrandt was internationaal bekend door zijn levendige scenes uit het dagelijks leven en zijn unieke schilderkunsten met het licht.

Jan Six (1618-1700) was een Amsterdams regent en schrijver. Jan Six zijn vader was een belangrijk koopman in de zijde- en lakenindsutrie en kwam hierdoor uit een gefortuneerd gezin; hij kreeg hierdoor de kans op vrije kunsten en rechtsgeleerdheid in Leiden te studeren. Door zijn afkomst en opleiding werd hij in 1691 burgermeester van Amsterdam. ‘Het Portret van Jan Six’ stamt uit 1654 en werd cadeau gedaan door Rembrandt aangezien zij vrienden waren en Rembrandt financieel werd gesteund. Jan Six is geportretteerd in rijtenue en een rode mantel.

Jan Six trouwede met Margaretha Tulp, een dochter van Nicolaes Tulp die wordt afgebeeld in een ander schilderij van Rembrandt; ‘De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp’

Geplande levering eind juli

PEAG-4

4,95

Verkocht

Zet op uw wensenlijst

Voor dit biljet is ook een First Issue Pack (FIP) beschikbaar met de speciale eerste serienummers. Klik op de onderstaande afbeelding voor een directe link naar

First Issue Pack: Portret van Jan Six

Klik op de miniatuur-bankbiljetten voor een directe link naar andere 0 euro biljetten uit de Nederlandse serie: ‘De Kunstwerken van Rembrandt’.

Onderwerp

Versie

Link

Jaar

Code

Rembrandt

De Nachtwacht

2019

PEAG-1

Rembrandt

Het Joodse Bruidje

2019

PEAG-2

Rembrandt

De Staalmeesters

2019

PEAG-3

Rembrandt

Portret van Jan Six

2019

PEAG-4

Rembrandt  De Anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp 2019 PEAG-5
Rembrandt  Het Feestmaal van Belsazar 2019 PEAG-6

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: