opc_loader

Wensenlijst

0 Euro biljet Portugal 2017 - 100 anos Aparições de Fátima

100 anos apariçãos de Fátima (Nederlands: 100 jaar verschijningen in Fátima). Is vooral bekend als Rooms-katholiek bedevaartsoort in de Portugese stad Fátima. De eerste wonderen vonden plaats op 13 Mei 1917 en het biljet is uitgegeven ter ere van het honderdjarig bestaan hiervan.

Fátima is een bedevaartsoord door verschillende Maria verschijningen. Drie Portugese herderskinderen werden in de zomer van 1916 driemaal bezocht door de engel van vrede. Deze engel kondigde aan dat de drie kinderen werden spoedig bezocht werden door Maria, de moeder van Jezus. Op 13 Mei 1917 verscheen Maria aan de drie herderskinderen en riep de kinderen op om dagelijks te bidden voor vrede, de Eerste Wereldoorlog woedde namelijk al 3 jaar en had miljoenen doden geëist. De kinderen vertelde deze verschijningen aan familie en vrienden die hun niet geloofden. De volgende Maria verschijning vond plaats bij de kinderen onder begeleiding van hun familie. De laatste verschijning op 13 Oktober werd bijgewoond door 30.000 mensen. 

Van de herderskinderen overleden er 2 (Francisco en Jacinta, broer en zus) tijdens de pandemie van de Spaanse griep in 1919 en 1920, 10 en 9 jaar oud. Het derde herderskind, de nicht van Francisco en Jacinta; Lúcia dos Santos, overleed in 2005 op 97-jarige leeftijd. Er werden 4 dagen van nationale rouw aangekondigd in Portugal.

MEPF

6,95
x
Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: