opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Spanje 2017 - Ibiza

Ibiza is een Spaans eiland tussen Valencia en Palma de Mallorca. Het eiland en telt 140.000 inwoners en is onderdeel van de eilandengroep de Balearen.

Ibiza is sinds 5.000 v.C. bewoond maar hier zijn weinig artefacten van gevonden. Pas toen de Feniciërs hier een havenstad stichten, onder de naam Ibossim, werd het eiland bekend in historische bronnen.  Vervolgens zijn de eilanden in handen geweest van de Grieken, Carthagen, Romeinen, Vandalen en de Moren tot de eilanden werden veroverd door de Spanjaarden in 1715.

In de jaren 60 van de 20e eeuw werd het eiland bekend door zijn kunstgemeenschappen van schrijvers en dichters. Deze artiesten vluchten voor het nationaalkatholieke en autocratische regime van Francisco Franco naar de grotten van Ibiza om hun kunst vrij te laten spreken. Zij kregen later bijval van Hippies die er kwamen om te ontsnappen aan het conservatisme van Spanje in de jaren 60. Sindsdien is Ibiza een party eiland en staat nog steeds bekend om zijn vrije geest.

VENL-1

6,95
x
Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items