opc_loader

Wensenlijst

0 Euro biljet Spanje 2019 - La Alhambra - الحمراء

Alhambra (Arabisch: لحمراء) is een voormalig Moors fort en paleis in de Spaanse stad Granada. Alhambra was het koninklijk paleis voor de Emir van Granada, een Islamitisch koninkrijk in Spanje dat bestond van 1230 tot de christelijke verovering van het Iberisch vasteland in 1492.

Alhambra is gebouwd als verdedigingskasteel op een oud Romeins fort in 889, toen de Moren al ruim een eeuw grote delen van Spanje en Portugal hadden veroverd. Toen Alhambra in de 12e eeuw werd uitgebouwd tot koninklijk Paleis was het Emiraat van Granada en de algehele Islamitische macht aan het verzwakken. Christelijke troepen veroverden langzaam delen van Spanje tot de gehele verovering van het Iberisch schiereiland in 1492. Het paleis van Granada werd vanaf dat jaar bewoond door Ferdinand II van Aragon en zijn vrouw Isabella I van Castilië, het katholieke koningspaar dat Spanje verenigde.

Alhambra en zijn Arabische architectuur is grotendeels bewaard gebleven met enige uitbreidingen. In totaal meet het kasteel 140.000 m2 (!) en is sinds 1984 werelderfgoed.

VECP

4,95
x
Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen: