opc_loader

Wishlist

  • Nederlands
  • English
Subscribe to our newsletter now

0 Euro biljet Duitsland 2019 - Berliner Luftbrücke V

De Berliner Luftbrücke was een luchtbrug tussen West-Berlijn en Frankfurt, Hamburg en Hannover met Amerikaanse en Britse goederen. Berlijn was in de tijd van de luchtbrug 3 jaar verdeeld tussen de overwinnaars van de Tweede Wereldoorlog: Frankrijk, Sovjet-Unie, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De luchtbrug vond plaats tussen 26 juni 1948 en 12 mei 1949. De directe oorzaak was de blokkade was de invoering van de D-Mark in West-Berlijn; volgens Stalin van de Sovjet-Unie was dit een schending van het verdrag dat Duitsland verdeelde onder de 4 overwinnaars van de Tweede Wereldoorlog. De bevolking van West-Berlijn kreeg al snel te maken met tekorten in voedsel, kolen en andere levensmiddelen.

De luchtbrug was een gigantische operatie, in totaal is er 2,3 miljoen ton vracht geleverd via 278.000 vluchten verspreid over 11 maanden. Het hoogtepunt was op 15 en 16 April 1949; toen er binnen 24 uur 1398 vliegtuigen landen in West-Berlijn.

Biljet uitgegeven ter viering van het 70-jarig jubileum van de Berlijnse luchtbrug.

XEAB

6,95
x
Add to wishlist
0 Euro biljet Duitsland 2019 - Berliner Luftbrücke V does not have any reviews yet. Share your experiences and post a review.

Matching Products For:

Alternative Products For: