opc_loader

Wensenlijst

NVPH Catalogus Nederland 2019 junior

De nieuwe catalogus heeft een facelift gekregen en bevat alleen Nederlandse uitgiften. De informatie is uitgebreider en voorziet in alle noodzakelijke informatie zoals plaatnummers, tandingen en typen, zoals de Portzegels, en waar mogelijk andere bijzonderheden, fout- en misdrukken. Bij deze eerste editie is de 16e editie van de Blauwdruk toegevoegd en ook een transparante en zwarte tandingsmeter. De transparante tandingsmeter is voorzien van twee opdrukken waarmee puntstempels kunnen worden beoordeeld of ze haaks of scheef zijn. Een puntstempel bestaat uit een aantal vette punten in ruitpatroon met een getal in het midden, dat correspondeert met het postkantoor van verzending.

Kostbare Roltanding

Op veler verzoek is de rubriek Roltanding ingevoerd. Postzegels met dit typisch Nederlands fenomeen verschenen voor het eerst in 1925. Postzegelseries van Koningin Wilhelmina en Vliegende Duif bleken in de frankeermachines te gemakkelijk van elkaar te gaan. Door enkele pinnen uit de perforeerkam te halen werd het aantal gaatjes minder en de samenhang sterker. Tandingsvarianten zijn in deze tijd schaars materiaal met een goede vraag, zoals blijkt uit de veilingopbrengsten.

Overzicht

In 1928 werd de Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren opgericht. Er waren toen al veel postzegelverzamelaars en eigenlijk weinig verschillende postzegels. De trend was toen dat filatelisten hun eigen moederland verzamelden. Ook waren er mensen die postzegels van de hele wereld verzamelden, het was allemaal erg overzichtelijk. Hoewel deze editie van de NVPH-catalogus het jaartal 2019 draagt, verschijnt deze in 2018; het jaar waarin de NVPH 90 jaar bestaat. “90 jaar is niet niks, er is in die tijd veel veranderd.”

15,90

Verkocht

Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items