opc_loader

Wishlist

0 Euro biljet Nederland 2019 - Curaçao Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en de binnenstad staat sinds 1997 op de UNESCO-werelderfgoed lijst. Het eiland is ontdekt door de Spanjaarden en werd in 1634 door de Nederlanders veroverd. Peter Stuyvesant was de eerste gouverneur van de ABC-eilanden en bouwde het Fort Amsterdam. Na enkele jaren werd rondom dit fort Willemstad gesticht.

Peter Stuyvesant (1610-1672) was in de jaren 30 in dienst van de WIC en werd in 1939 gestationeerd op Curaçao. In slechts enkele jaren wist hij zich op werken tot de eerste directeur van Curaçao en wist het eiland te verdedigen tegen de Spanjaarden. In een gevecht bij Sint-Maarten verloor Stuyvesant zijn been en liep vervolgens zijn gehele leven met een houten exemplaar. Na zijn succesvolle militaire carrière werd Stuyvesant Directeur-Generaal van Nieuw-Nederland. Een voormalige Nederlandse kolonie in de Amerikaanse staten Delaware, New Jersey en New York. In de hoofdstad Nieuw-Amsterdam (New York City) stierf Stuyvesant uiteindelijk op 60-jarige leeftijd.

PEAF

5,50
Add to wishlist

Voor dit biljet is ook een First Issue Pack (FIP) beschikbaar met de speciale eerste serienummers. Klik op de onderstaande afbeelding voor een directe link naar

First Issue Pack: Curaçao Willemstad