opc_loader

Wensenlijst

Oude munten

Koop oude munten met garantie van echtheid. Ons assortiment met historische munten omvat een groot aantal provinciale munten en munten uit Overzeese Gebieden. Bij de aankoop van een oude munt bij Theo Peters profiteert u van onze voordelen:

 • Garantie van echtheid: lid van de Nederlandse Vereniging van Munthandelaren
 • Hoge kwaliteit oude munten: kwalificering volgens de normen van de NVMH
 • Ruim 40 jaar ervaring en vakkennis in de numismatiek en filatelie
 • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 150,-

Oude munt categorieën 

Artikel 1 tot 35 (van de 1867 artikelen). Resultaat:12345...VolgendeToon alles
Artikel 1 tot 35 (van de 1867 artikelen). Resultaat:12345...VolgendeToon alles

Soorten oude munten

Met een historische munt hebt u een stukje geschiedenis in handen. Van halve centen tot gouden dukaten: bij ons kunt u allerlei populaire en zeldzame oude munten kopen voor een goede prijs. Bij ons koopt u elke soort oude munt: gouden munten, zilveren munten, bronzen munten en koperen munten. Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Munthandelaren, zodat wij de echtheid en kwaliteit van iedere oude munt kunnen garanderen. Bestel de historische munten online in onze webshop of breng een bezoek aan onze winkel in Amsterdam.

Bij Theo Peters koopt u historische munten uit diverse periodes en gebieden. Of u nu op zoek bent naar Koninkrijksmunten, provinciale munten of een oude munt uit Overzeese Gebieden: bij ons vindt u het allemaal. Breid uw verzameling munten uit met onze populaire oude munten, zeldzame munten of waardevolle munten.

Koninkrijksmunten

De Nederlandse guldens die geslagen zijn onder het Koninkrijk der Nederlanden tussen 1815 en 2001 zijn Koninkrijksmunten. Wilt u een historische munt van het Koninkrijk der Nederlanden, dan kunt u bij Theo Peters terecht. De Nederlandse munten werden in deze periode geslagen in goud, zilver, brons en koper. Vooral de gouden en zilveren munten zijn zeer waardevol. Wij beschikken bijvoorbeeld over de kleinste zilveren muntjes die in het Koninkrijk der Nederland geslagen zijn met de beeltenis van Koning Willem III, het bekende gouden tientje van Koningin Wilhelmina en de Koninkrijksmunten van Koning Willem-Alexander. Historische munten kopen uit de volgende periodes:

 • Koning Willem I
 • Koning Willem II
 • Koning Willem III
 • Koningin Wilhelmina
 • Koningin Juliana
 • Koningin Beatrix
 • Koning Willem-Alexander

Provinciale munten

Wanneer u historische munten van de diverse Nederlandse provincies verzamelt, bieden wij u een uitgebreid assortiment provinciale munten. Of u nu op zoek bent naar een Amsterdamse oude munt, Gelderse oude munt of Friese oude munt: u vindt het bij Theo Peters. Ook kunt u munten kopen van de Bataafse Republiek, het Koninkrijk Holland en de Franse Inlijving.

Munten van Overzeese Gebieden

Bent u op zoek naar historische munten van de voormalige overzeese gebieden? Breid uw verzameling munten uit met een oude munt van Theo Peters: in onze webwinkel vindt u oude munten van de V.O.C., Nederlands-Indië, Nederlands West-Indië, Suriname, Curacao, de Nederlandse Antillen en Aruba. Bekijk onze oude munten van de Overzeese Gebieden.

Prijzen van een oude munt

De prijs van een oude munt wordt bepaald op basis van de conditie van de munt. Een oude munt die slijtage vertoont is goedkoper dan een oude munt zonder slijtage. Wij beoordelen de kwaliteit van de historische munten volgens de normen van de Nederlandse Vereniging van Munthandelaren. Wilt u meer weten over de prijzen van onze munten, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 020 622 2530 of via het contactformulier. Ook bent u altijd welkom in onze winkel in Amsterdam.

Bel 020 662 2530 Contact opnemen

Garantie en kwaliteit van oude munten

Theo Peters biedt bepaalde historische munten in meerdere kwaliteiten aan. Wij bepalen de kwaliteit van een munt op basis van de normen van de Nederlandse Vereniging van Munthandelaren. Dit betekent dat wij enkel munten kopen en verkopen waarvan de echtheid is vastgesteld. Wij verkopen geen kopieën of vervalsingen. Lees meer over de kwaliteit van munten.

Moderne en historische munten, coincards, bankbiljetten en postzegels

Naast oude munten verkopen wij moderne munten, coincards, bankbiljetten en postzegels om uw collectie mee uit te breiden. U kunt ook bij ons terecht voor internationale muntenveilingen en de verkoop of veiling van uw collectie.

Contact opnemen met Theo Peters Numismatiek & Filatelie

Wilt u meer weten over onze collectie oude munten of wilt u een oude munt bestellen? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 020 662 2530 of via het contactformulier. Een bestelling voor een oude munt plaatst u eenvoudig in onze webshop of geeft u telefonisch aan ons door.

Bel 020 662 2530 Contact opnemen