opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljetten

De 0 Euro biljetten.

Deze verzamelbiljetten met thema’s van héél Europa worden vaak in een beperkte oplage gemaakt. De biljetten worden gedrukt bij de officiële drukkerijen van Eurobiljetten en bevatten alle gebruikelijke elementen en beveiligingsvoorzieningen van de eurobiljetten.
Gèèn wettig betaalmiddel, wél een heus collectors item!  

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

In 2020 bestaat het 0 Euro biljet 5 jaar en dat is een feestje waard!

De eerste paar maanden van 2020 werd bij drukkerij Oberthur eerst het oude papier (model 2019) opgemaakt en slechts een deel van de oplage in de nieuwe stijl uitgevoerd met extra opdruk ANNIVERSARY 2020.
Inmiddels is het oude model op en worden alle nieuwe biljetten in de nieuwe stijl opgemaakt. Daarnaast verschijnt een klein deel van de oplage nog steeds met extra opdruk ANNIVERSARY 2020; de zogenaamde Anniversary Edition. Deze speciale Anniversary opdruk is extra goed zichtbaar onder UV-licht. 

Daardoor zijn er van een aantal biljetten die nu uitkomen 2 uitvoeringen (waarvan er één aanzienlijk schaarser is dan de andere). De speciaal verzamelaar zal zeker beide soorten kopen!

Jubileum uitvoering onder UV-licht

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________