opc_loader

Wensenlijst

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw munten verkopen?

Theo Peters koopt munten in!

•    U bent dinsdag tot en met zaterdag welkom bij ons aan de zaak om uw munten of papiergeld aan te bieden. 

•    Voor grotere objecten zijn wij graag bereid u aan huis te bezoeken. 

•    Betaling, geheel naar uw voorkeur, contant of middels een directe bankoverboeking.

•    Directe afhandeling, ook voor grote bedragen.

•    Extra hoge prijzen voor mooie grote collecties, welke al tientallen jaren in uw bezit of in het bezit van uw familie zijn.

•    Ook niet genoemde munten, als Koninkrijk of uitgiften van De Koninklijke Nederlandse Munt zijn welkom.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Liever veilen?

Theo Peters veilt munten!

Naast directe inkoop, kunt u er ook voor kiezen om uw munten of  biljetten bij ons te laten veilen. Ons veilingbedrijf, “AA” Muntenveiling”, neemt uw munten graag in ontvangst voor de komende veiling.

Voor verdere informatie over veiling klik hier.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Wat vragen wij van U?

•    U hebt het besluit genomen, of overweegt serieus, om uw munten- (collectie) te verkopen.

•    U hebt ervoor gekozen om dit te doen bij een gespecialiseerd, vertrouwd en solide munthandel en veilinghuis met ruime ervaring in de nationale én internationale markt.

•    U neemt contact op met Theo Peters, gediplomeerd veilinghouder en numismatisch expert.  Dat kan per telefoon 020-6222530, 06-51422750, e-mail info@theopeters.com of post. Wij maken dan een afspraak met u, wanneer u met uw munten naar ons toe komt of dat wij bij u thuis komen (bij grotere collecties). In alle gevallen blijft u erbij en hoort u snel wat uw munten waard zijn en doen wij direct zaken met u!

•    Kiest u liever voor veilen, dan wacht u rustig de veiling (waar u uiteraard ook zelf bij kunt zijn) af, en kunt u uitzien naar de hoogste opbrengst voor uw munten. Wij zorgen voor: vakkundige verkaveling, verzekering, een luxe veilingcatalogus, een uitgebreide advertentiecampagne, de juiste kapitaalkrachtige kopers en nog veel meer. Kortom alles wat nodig is om de allerhoogste opbrengst van uw munten te bewerkstelligen.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Op dit moment zijn wij DRINGEND op zoek naar munten en papiergeld en dan vooral:

Provinciale gouden munten

Gouden rijders, halve gouden rijders, gouden dukaten, dubbele gouden dukaten, gouden afslagen en andere Provinciale gouden munten. Wij kopen ze allemaal tegen extra hoge prijzen. Hebt u losse stukken of misschien overweegt u de verkoop van uw collectie Provinciale munten (ook niet gouden natuurlijk), dan is het nu een prima moment. Wij zijn immers dringend op zoek naar goede stukken en collecties en kopen daarom graag uw verzameling! Directe afhandeling contant of per bank.

Koninkrijksmunten 

Munten uit de periode Willem I, II, III en Wilhelmina, wij kopen ze graag. Mooie verzamelingen, losse stukken van hoge kwaliteit, wij hebben de klanten er voor en betalen u met plezier de hoogste prijs.

Op dit moment zijn wij voor enkele ver gevorderde klanten op zoek naar:

  • Alle zeldzame jaren gouden tientjes Willem I, II, III en Wilhelmina zoals 1818u, 1820u, 1822u, 1826u en b, 1829u en b, 1842, 1848, 1850, 1892 en 1895. De prijs zal u positief verbazen!
  • Zeldzame gouden dukaten, 20 gulden stukken, maar ook 3 guldens, rijksdaalders en guldens in topkwaliteit.

Lijkt het u wat? Uw levenswerk nu verkopen tegen een mooie prijs en dezelfde dag het geld beschikbaar voor andere zaken of die mooie reis die u altijd al wilde maken. Wij maken het waar. Aarzel niet en neem contact met ons op!

Gouden munten van de wereld

Krugerranden, Maple Leafs, Eagles, Buffalo's, Sovereigns, 20 Francs , Panda's, Koala's, Philharmonikers en natuurlijk onze eigen Nederlandse gouden dukaten en gouden tientjes.

Wij zoeken ze, in elk aantal. En niet alleen deze, maar alle gouden munten van de wereld, van Amerika tot Zwitserland en alle landen daartussen. 

Los per stuk, per collectie of grote beleggingsobjecten. WIJ KOPEN ZE!

Vergeet niet, de prijs van al deze munten is sinds 2002 VERDRIEVOUDIGD, dus u zit al heel gauw in de +. Mogelijk dus een prima moment om uw collectie te gelde te maken.

Maar ook

Natuurlijk kopen wij ook andere munten en bankbiljetten, zoals Nederlands Indië, mooie buitenlandse munten zoals zilveren Thalers, etc. Kortom wij willen echt niet alleen de krenten uit uw collectie pikken, maar kopen natuurlijk uw hele collectie!

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Wat gebeurt er met uw munten?

'Mijn kinderen hebben geen interesse', 'Ik wil mijn nabestaanden er niet mee belasten', 'Ik heb al een tijd niets aan mijn munten gedaan'. Deze en vergelijkbare opmerkingen horen wij helaas vrijwel dagelijks en mogelijk herkent u uzelf hierin.

Het klinkt misschien wat zwaar, en dat is zeker niet zo bedoeld, maar eens dan komt de dag dat u het besluit neemt om uw muntencollectie te verkopen.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Zij gingen u voor:

Wij ontvangen heel veel positieve reacties van klanten, per post, per mail of zij vertellen ons hun ervaring met ons bedrijf. Wij koesteren deze ervaringen als bewijs van het feit dat wij werken met passie, plezier en een warm hart voor mensen en hun hobby. Enkele reacties willen wij graag met u delen.

Een echtpaar op leeftijd uit Noord-Holland:

“Al tientallen jaren zie ik de dagelijkse advertenties in de Telegraaf waarin de heer Peters munten te koop vraagt. Hoewel mijn nieuwsgierigheid al eerder getrokken was, heb ik nu eindelijk een afspraak gemaakt om de heer Peters naar mijn collectie munten en historiepenningen te laten kijken. De prettige en vriendelijke wijze waarop wij ontvangen werden, gaf ons allebei direct een goed gevoel en vertrouwen.

De heer Peters legde ons uit dat zowel directe verkoop aan hem of veilen een optie was, waarbij hij netjes aan gaf zelf geen voorkeur te hebben. Gezien de leuke samenstelling van mijn collectie, kwamen wij in goed overleg tot de keuze om mijn kleine levenswerkje te laten veilen. Met spanning hebben wij uitgekeken naar de fantastische opbrengst!”

De heer en mevrouw P. uit Friesland:

“Wij kennen Theo Peters al ruim 30 jaar en hebben vanaf de jaren ‘80 een mooie collectie munten opgebouwd. Naast bijna alle Wilhelmina munten, inclusief de zeldzame 2 1/2 cent 1942 zink en het dubbeltje 1944 Denver (destijds nog door Theo persoonlijk bij ons op Curaçao gebracht), waren wij in het bezit van de Juliana munten geslagen met gepolijste stempels. 

Wij hebben nog jaren in het buitenland gewoond, maar hebben altijd een fijn contact met hem gehouden. Nu vele jaren later is gebleken dat onze kinderen geen interesse voor de muntencollectie hebben, was het voor ons een logische stap om onze verzameling bij Theo Peters te laten veilen. Met het resultaat waren wij meer dan blij! In een prachtige ambiance in het Amsterdam Marriott Hotel zat een stampvolle zaal klaar om te gaan bieden op de munten die wij met zoveel plezier hadden verzameld. Een klein doosje met 4 gepolijste muntjes uit 1950, getaxeerd op € 2500,-, bracht zo maar even € 12.300,- op.”

De zusjes V. uit Alkmaar:

“Mijn vader had een grote partij gouden munten. Wij hadden er geen enkel verstand van. Gelukkig zijn wij bij een eerlijk adres terecht gekomen. Direct dezelfde middag hadden wij een bedrag, dat andere mensen alleen maar in de loterij winnen, op onze bankrekening staan.”

De heer Mr. J.Th.F.M. van L. uit Amsterdam:

“Uit familiebezit zijn wij eigenaar geworden van een collectie Nederlandse en Duitse bankbiljetten, waarbij een aantal zeer zeldzame exemplaren. Via kennissen kwam ik terecht bij de heer Peters, die met zijn veilingbedrijf “AA” Muntenveiling, mij als een gerenommeerd bedrijf was aanbevolen. Ik heb mij op internet eens georiënteerd en mij is gebleken dat deze organisatie als zeer betrouwbaar te boek staat. Verder zijn zij lid van de Nederlandse Vereniging van Munthandelaren, voor mij ook een bewijs van betrouwbaarheid en expertise.

In 2014 heb ik, bij wijze van test, enkele zeldzame bankbiljetten van Nederland en Duitsland laten veilen. De opbrengst, en lage veilingkosten, stemden mij tevreden en heeft mij doen besluiten een tweede deel van mijn collectie papiergeld in te brengen in veiling 53 van 14 november 2015. Het resultaat was wederom verbluffend goed.”

De heer v.d. M. uit het zuiden des land:

“Jarenlang heb ik verzameld en munten gekocht bij ‘s Rijksmunt en bij bekende munthandelaren in Nederland en België. Van Koning Willem I tot en met de Euro ’s. Munten verzamelen was mijn grote passie. Helaas komt aan alles een einde en begon mijn gezondheid mij in de steek te laten. Mijn vrouw wilde ik niet opzadelen met mijn munten. Het kostte mij veel moeite om afscheid te nemen van mijn levenswerk, maar het fijne is, dat andere verzamelaars nu plezier zouden gaan krijgen van de munten uit mijn collectie. Dat verzachtte de pijn zeker. Ik heb gekozen voor de veiling van Theo Peters vanwege de mooie veilingcatalogus, de betrokkenheid van Theo Peters en dat heeft zich uitbetaald in een geweldige opbrengst. Ik ben uiterst tevreden over zijn werkwijze.”

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Theo Peters Numismatiek & Filatelie B.V.
Westerdoksdijk 605
1013 BX Amsterdam
Nederland
020-6222530
info@theopeters.com
IBAN: NL67 INGB 0002 3516 46
BIC: INGBNL2A
KvK: 33.153.675
BTW: NL802897940.B.01

Contact

*