opc_loader

Wishlist

0 Euro biljet Duitsland 2017 - Kiel Sailing City

Kiel is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein. Kiel heeft vanaf de stichting een lange zeevarende traditie. De stad is gelegen in een Fjord en waarschijnlijk gesticht door de Vikingen, die zeer kundige zeevaarders waren. Sindsdien is Kiel meerdere malen veroverd door de Duitsers en Denen. In de laatste oorlog (Tweede Duits-Deense Oorlog, 1864) werd Kiel door de Duitsers veroverd en is dat sindsdien gebleven.

Kiel was sinds 1284 lid van de Hanze en was, samen met het nabijgelegen Lübeck, een belangrijk knooppunt in de handel tussen de Noord- en Oostzee. De haven werd nog belangrijker door het besluit van de Duitse Keizer Wilhelm I; Kiel werd de primaire militaire haven van het Duitse Rijk en thuishaven van de Kaiserliche Marine. Dit besluit deed de bevolking van Kiel vertienvoudigen in een tijdsbestek van 50 jaar.

Ondanks de twee wereldoorlogen is Kiel nog steeds de belangrijkste militaire havenstad van de moderne Bondsrepubliek Duitsland en is met het Nederlandse Den Helder te vergelijken. Het zeevarende verleden wordt elk jaar herdacht met de Kieler Woche; het grootste zeilevenement ter wereld.

Er zijn meerdere versies van Duitsland: Kiel Sailing City.

Klik hier voor de andere versie.

XEMM-1

19,95
Add to wishlist

Matching Products For: