opc_loader

Wishlist

0 Euro biljet Egypte 2019 - Cleopatra

Cleopatra VII Philopator (69 - 30 v.C.) was de laatse Farao van het Oude Egypte en het laatste lid van de Ptolemeïsche dynastie; een adellijke Griekse familie van veldheren onder Alexander de Grote (356 – 323 v.C). In tegenstelling tot wat vele denken, was Cleopatra een Griekse en leerde pas op late leeftijd de Egyptische taal.

Cleopatra besteeg de troon tijdens een roerige tijd; Egypte werd in de tijd ernstig bedreigd door het uitbreidende Romeinse Rijk. Cleopatra begon een relatie met Julius Ceasar om de onafhankelijkheid van Egypte te waarborgen; er werd ook een zoon geboren uit deze affaire en Cleopatra geloofde daarmee dat de Ptolemeïsche dynastie gered was. Caesar benoemde echter zijn geadopteerde zoon Augustus tot toekomstige heerser van Egypte en de dynastie was in gevaar. Ceasar werd uiteindelijk vermoord door Brutus en Augustus werd de Eerste Romeinse keizer.

Vervolgens trouwde Cleopatra met de grootste politieke concurrent van Ceasar; Marcus Antonius. Met dit huwelijk probeerde Cleopatra haar koninkrijk te redden. Egypte bleef korte tijd onafhankleijk totdat Keizer Augustus schepen stuurde om Egypte te veroveren. De slag bij Actium (31 v.C.) werd gewonnen door Augustus en Cleopatra en Marcus Antonius pleegde zelfmoord.

EGAB

Geplande levering eind juni.

5,00
Add to wishlist

Matching Products For:

Last viewed items