opc_loader

Wensenlijst

0 Euro biljet Duitsland 2017 - Frankfurt - Römerberg

De Römerberg is een centraal plein in de Duitse stad Frankfurt, Hessen. De Römerberg is het bestuurscentrum van Frankfurt sinds de 14e eeuw en is in traditionele Duitse middeleeuwse stijl met vele vakwerkhuizen. Op het Römerplein hebben vele keizerlijke kroningen, handelsbeurzen en kerstmarken plaatsgevonden.

Frankfurt heeft een lange historie en is eeuwenlang een van de grotere steden van Duitsland geweest. In 1372 werd Frankfurt een Reichsstadt en werd hierdoor direct bestuurd door de Rooms-Duitse keizer. In 1585 werd Frankfurt tevens het economische middelpunt door s ’werelds eerste aandeelenbeurs: de Frankfurter Werpapierbörse en groeide uit tot een welvarende stad.

Voor de Tweede Wereldoorlog had Frankfurt het grootste middeleeuwse stadscentrum van Duitsland. Echter werd de stad zwaar gebombardeerd waardoor slechts een klein deel bij de Römerberg over bleef. Vandaag de dag is Frankfurt nog steeds het economische centrum van Duitsland met veel wolkenkrabbers gebouwd op de ruïnes van het oude centrum.

XEPS-1

7,95

√ Gratis verzending binnen Nederland vanaf €150,-

√ Aantrekkelijk spaarprogramma.

√ Ook bij aankoop van dit product spaart u voor korting!

Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van: