opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u nu in en ontvang onze nieuwsbrief. Hierdoor mist u nooit meer een nieuwe uitgifte en bent u altijd op de hoogte van onze nieuwe voorraad en acties.

0 Euro biljet Indonesia 2019 - Komodo Dragon

De Komodo Dragon (Bahasa Indonesia: Komodo, Nederlands: Komodovaraan) is een hagedis uit de familie van Varanen. De Komodovaraan is de grootste hagedis ter wereld en kan tot 3 meter lang worden. De Komodoveraan dankt zijn naam aan het Indonesische eiland waar het reptiel voorkomt; Komodo. Ook op de nabijgelegen eiland Rinca en Flores komt het dier voor.

In tegenstelling tot de meeste hagedissen eet de Komodovaraan ook grote zoogdieren zoals wilde zwijnen en herten. Ook zijn er in het verleden aanvallen op mensen geweest die dodelijk zijn afgelopen; vaak overlijden mensen aan infecties door de beten van een varaan.

De Komodovaraan is een bedreigde diersoort. De habitat is in de laatste decennia ernstig afgenomen en de mens vormt hierbij de grootste bedreiging. Ook eten Komodovaraan vaak hun eigen jongen op waardoor er weinige varanen het tot volwassen uitgroeien. Zelf heeft de varaan geen natuurlijke vijanden.

Onderdeel van een Indonesische serie: Wildlife. Klik hier voor de andere versie.

DNAB-1

Geplande levering eind juni.

5,00
x
Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items