opc_loader

Wensenlijst

0 Euro biljet Italië 2019 - Pompei Napoli

Pompei was een Romeinse stad vlakbij Napels. De stad is bekend door catastrofale uitbarsting van de Vesuvius in 79 n.C.

Pompei is gesticht in de 7e eeuw v.C. door de Osken, een pre-Romeinse Italische stam. In de 3e eeuw sloot de stad zich aan bij de Romeinen en bloeide tot een stad met ca. 12.000 inwoners. De stad had een eigen amfitheater en meerdere tempels waarvan de meeste waren gecentreerd aan het Forum, een plein waar handel en politiek werden bedreven.

In 62 n.C., 17 jaar voor de fatale uitbarsting, vond een zware aardbeving plaats die voor veel schade zorgde in de Baai van Napels. Na deze aardbeving nam de frequentie van nieuwe bevingen toe, een teken van de komende uitbarsting. In het najaar van 79 n.C. barstte de Vesuvius uit met een kracht 100.000 keer zo groot als de eerste atoombom in Nagasaki. Exacte cijfers over het aantal doden zijn niet bekend maar waarschijnlijk zijn er 16.000 inwoners omgekomen; oftewel de gehele populatie van Pompeï en omringende dorpen. Pompeï werd vervolgens bedekt door een metersdikke laag as.

In 1594 werden de eerste resten van Pompeï teruggevonden en in de eeuwen daarna zijn steeds meer stukken opgegraven. Vandaag de dag, is 40% van Pompeï nog met as bedekt en gaat de zoektocht naar nieuwe ontdekkingen door.

SEBH-1

5,95

√ Gratis verzending binnen Nederland vanaf €150,-

√ Aantrekkelijk spaarprogramma.

√ Ook bij aankoop van dit product spaart u voor korting!

Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Laatst bekeken items