opc_loader

Wensenlijst

200 jaar KNRM & RNLI zilverset 2024

Verdubbel de feestvreugde met deze bijzondere Zilverset

Vier 200 jaar RNLI én 200 jaar KNRM

Twee ongekend belangrijke organisaties komen samen in een Zilverset

Ontdek een geweldige verpakking die twee reddingorganisaties samenbrengt op de Noordzee

Oplage: 200 stuks

Levering eind mei 2024

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bestaat in 2024 officieel 200 jaar. Maar ook haar Engelse zusterorganisatie, de Royal National Lifeboat Institution (RNLI) viert dit bijzondere jubileum. Beide organisaties bestaan 200 jaar en dat vraagt om een unieke set. Speciaal hiervoor heeft de Koninklijke Nederlandse Munt een bijzondere Zilverset ontworpen. Van deze zeer gelimiteerde set zijn slechts 200 stuks verkrijgbaar!
 
KNRM en RNLI
Zowel de KNRM als de RNLI zijn organisaties die van levensbelang zijn. Beide zorgen ze jaarlijks voor tientallen levensreddende acties op zee. De KNRM werd in 1824 als zelfstandige reddingsorganisatie opgericht, als gevolg van een reddingsactie door kustbewoners van Den Helder. De principes die 200 jaar geleden aan de basis van de KNRM stonden, gelden nu nog steeds. Hulpverlening is kosteloos, de reddingsacties worden uitgevoerd door vrijwilligers en de KNRM wordt in stand gehouden door donateurs.
 
De RNLI werd officieel opgericht op 4 maart 1824, door Sir William Hillary. Van houten boten met oren en zeilen naar de nieuwste reddingsboten, uitgerust met de nieuwste technologie: in 200 jaar tijd is de RNLI uitgegroeid tot een moderne organisatie, gesteund door donateurs vanuit heel Groot-Brittannië. In totaal heeft de RNL

225,00

√ Gratis verzending binnen Nederland vanaf €150,-

√ Aantrekkelijk spaarprogramma.

√ Ook bij aankoop van dit product spaart u voor korting!

Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Laatst bekeken items