opc_loader

Wensenlijst

  • Nederlands
  • English

0 Euro biljet Nederland 2017 - Maastricht

Maastricht (Limburgs: Mestreech) is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Limburg. De stad heeft een opmerkelijke cultuur die afwijkt van de Noordelijke Nederlanden; de huizenbouw, landschap, religie, collectiviteit, keuken en het dialect zijn opmerkelijk en wijken sterk af en staat bekend als Bourgondisch.

Maastricht is al 2000 jaar bewoond en is gesticht door de Romeinen. De stad werd gebouwd rondom Romeinse brug over de Maas, onderdeel van de handelsroute naar Keulen (Via Belgica). In de vroege Middeleeuwen werd Maastricht de hoofdzetel van het Bisdom Maastricht, uit deze tijd stamt de Romaanse St. Servaasbasiliek die ook op dit biljet (rechts) is te vinden. Deze opmerkelijke kerk is te vinden aan het Vrijthof; het centrale plein van de stad. Direct naast de St. Servaasbasiliek staat de St. Janskerk; een gotische kerk (links op het biljet). Doordat deze kerken naast elkaar staan worden zij ook wel de kerkentweeling genoemd.

Op de voorgrond staat Charles de Batz de Castelmore, ook wel bekend als Musketier d’Artagnan (1611-1673). Hij overleed bij het beleg van Maastricht (1673) door Nederlandse en Oostenrijkse troepen. Zijn leven stond ter inspiratie voor ‘Les Trois Mousquetaires’ (De Drie Musketiers) van Alexandre Dumas.

PELV-1

28,50

√ Gratis verzending binnen Nederland vanaf €150,-

√ Aantrekkelijk spaarprogramma.

√ Ook bij aankoop van dit product spaart u voor korting!

Zet op uw wensenlijst

Alternatieve artikelen op basis van:

Laatst bekeken items