opc_loader

Wishlist

0 Euro biljet Nederland 2019 - Rembrandt De Anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp

Rembrandt van Rijn (1606-1669) was een van de beroemdste Nederlandse schilders. Onder zijn bekendste werken behoren ‘De Nachtwacht’, ‘Het Joodse Bruidje’, 'De Staalmeesters' en de ‘De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp’. Zijn kunstwerken behoren tot de barokke werken van de Gouden eeuw. Rembrandt was internationaal bekend door zijn levendige scenes uit het dagelijks leven en zijn unieke schilderkunsten met het licht.

‘De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp’ is een olieverfschilderij van 169,5 bij 216,5 cm en was heet eerste groepsportret van de toen 25-jarige Rembrandt. Op het schilderij zijn enkele leerlingen rondom een lijk te vinden die wordt ontleed door de hoofdpersoon; Dr. Nicolaes Tulp, uiterst rechts met de zwarte hoed. Deze anatomische les mocht één keer per jaar worden uitgevoerd in het Waaggebouw te Amsterdam. Het lijk is van een 41-jarige crimineel Aris Kindt, die één dag voor de anatomische les was geëxecuteerd.

Nicolaes Tulp was in een zeer beroemde en kundige arts in de Gouden Eeuw. Tulp ontdekte onder andere het placebo-effect en het verband tussen roken en ziekte. Ook was hij 4 maal de burgermeester van Amsterdam. Dezelfde functie werd uitgeoefend door zijn schoonzoon; Jan Six die ook is geportretteerd door Rembrandt.

PEAG-5

Geplande levering eind augustus.

5,50
Add to wishlist

Klik op de miniatuur-bankbiljetten voor een directe link naar andere 0 euro biljetten uit de Nederlandse serie: ‘De Kunstwerken van Rembrandt’.

Onderwerp

Versie

Link

Jaar

Code

Rembrandt

De Nachtwacht

2019

PEAG-1

Rembrandt

Het Joodse Bruidje

2019

PEAG-2

Rembrandt

De Staalmeesters

2019

PEAG-3

Rembrandt

Portret van Jan Six

2019

PEAG-4

Rembrandt  De Anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp 2019 PEAG-5
Rembrandt  Het Feestmaal van Belsazar 2019 PEAG-6

Matching Products For: